Ga naar hoofdinhoud

Trots dat we het drukwerk van dit project hebben mogen verzorgen!

10.000 kinderen asielzoekers krijgen bloemlezing als welkomstgeschenk

Vanaf december 2023 krijgen 10.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar in ruim 150 azc’s de bloemlezing ‘Een boek voor jou’ als welkomstgeschenk. Het is een vervolg op een eerdere editie die in 2017 werd uitgebracht in het Arabisch.

Het welkomstgeschenk is ooit geïnitieerd door de Zweedse auteur Marit Törnqvist, die in 2017 al een uitgave van Een boek voor jou realiseerde in het Arabisch. Op 10 december verschijnt een nieuwe editie van de bloemlezing. Deze keer in zeven verschillende talen: Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch (Kermandji), Somalisch en Nederlands.

De bloemlezing wordt uitgebracht als een boek van 112 pagina’s in hardcover en groot formaat (23 x 27 cm) met full colour illustraties op elke spread. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Querido. Vanwege de grote vraag naar boeken in bovengenoemde  talen, komt er ook een handelseditie plus een oplage in het Nederlands voor mensen die werken met nieuwkomers. Het initiatief komt voort uit een samenwerking tussen Marloes Robijn (IBBY-Nederland), Em. Querido’s Uitgeverij, het Nederlands Letterenfonds en het COA.

Het boek wordt op zondag 10 december om 14.00 uur feestelijk gepresenteerd in het Literatuurmuseum in Den Haag.

Bron: Boekblad 21.11.2023 – Bert Janssen